πόνος στον ώμο

Πόνος στον Ώμο

By: | Tags: | Comments: 0 | September 18th, 2022

Έχετε πόνο στον ώμο σας αλλά προσπαθείτε να τον αγνοείτε; Θα αναλύσουμε τους λόγους για τους οποίους πρέπει να φροντίσετε να διορθωθεί το πρόβλημα. Είναι εύκολο κανείς να προσπαθεί να αγνοεί τις ενοχλήσεις της άρθρωσης του ώμου κατά τη διάρκεια της μέρας όσο αυτές δεν είναι έντονες. Ωστόσο, η άρθρωση του ώμου είναι η άρθρωση με το μεγαλύτερο εύρος κίνησης  και αυτό την κάνει ταυτόχρονα ευάλωτη σε αστάθεια και τραυματισμούς.

Η άρθρωση του ώμου είναι ένα πολύπλοκο σύστημα οστών, τενόντων, συνδέσμων και μυών. Η φλεγμονή των τενόντων (τενοντίτιδα), οι ρήξεις του στροφικού πετάλου, ένα σπασμένο οστό (κάταγμα), ο παγωμένος ώμος ή ο εκφυλισμός του χόνδρου (αρθρίτιδα) μπορεί να είναι αιτία πόνου στον ώμο. Ωστόσο, ο πόνος που εμφανίζεται στην περιοχή του ώμου μερικές φορές απαιτεί επείγουσα ιατρική περίθαλψη.

Πότε πρέπει να αναζητήσουμε επείγουσα ιατρική φροντίδα για τον πόνο στον ώμο;

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε και να σκιαγραφήσουμε πότε ο πόνος στον ώμο αποτελεί επείγουσα ιατρική κατάσταση. Αυτό μπορεί να συμβεί μετά από ένα σημαντικό τραυματισμό (πτώση ή ατύχημα) όταν νιώθετε έντονο πόνο, αδυναμία ανύψωσης του βραχίονα, γενικότερα περιορισμό της κίνησης, ξαφνικό πρήξιμο γύρω από τον ώμο ή ορατή παραμόρφωση της περιοχής. Πόνο στον αριστερό ώμο που να προκαλέσει και κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα με την κλασσική ακτινοβολία του πόνου στον αριστερό βραχίονα ή ωμοπλάτη, ενδεικτικό καρδιακής προσβολής. Αυτό συνοδεύεται συνήθως και από συμπτώματα όπως το σφίξιμο στο στήθος και η δυσκολία στην αναπνοή.

Πότε πρέπει να δούμε έναν εξειδικευμένο Ορθοπαιδικό για τον πόνο στον ώμο;

Ο πόνος στον ώμο σε νεαρούς ασθενείς προκαλείται συνήθως μετά από έναν σημαντικό τραυματισμό κατά τη διάρκεια της άθλησης, μια πτώση ή ένα ατύχημα με αυτοκίνητο. Σε ηλικιωμένους ασθενείς μπορεί να είναι μέρος της εκφυλιστικής διαδικασίας και συχνά αποκαλείται ως «πόνος της ηλικίας». Ωστόσο, είναι ιδανικό να συμβουλευτείτε έναν ειδικό Ορθοπαιδικό Αθλητίατρο εάν ο πόνος δεν υποχωρήσει αυτόματα εντός 4 εβδομάδων από την έναρξη ή εντός 6-8 εβδομάδων μετά από την έναρξη φυσικοθεραπείας.

Αυτό συμβαίνει επειδή ορισμένα προβλήματα στον ώμο είναι δυνατόν να επιδεινωθούν προοδευτικά χωρίς θεραπεία.

Λόγοι που πονάει ο ώμος σας

Εάν είχατε κάποιο ατύχημα ή χτυπήσατε κατά την διάρκεια της άθλησης, πιθανότατα γνωρίζετε ακριβώς γιατί πονάει ο ώμος σας. Παρ’ όλα αυτά πολλοί άνθρωποι, μπορεί να έχουν ανεξήγητο πόνο. Μια απότομη και λάθος κίνηση είναι δυνατόν να αποτελεί την έναρξη του προβλήματος και των συμπτωμάτων στην περίπλοκη άρθρωση του ώμου σας.

Συνήθεις αιτίες πόνου στον ώμο

Ακολουθούν μερικές από τις κοινές αιτίες πόνου στον ώμο, όπως:

 • Τενοντίτιδα του στροφικού πετάλου (φλεγμονή των τενόντων)
 • Ρήξη στροφικού πετάλου
 • Σπασμένο οστό – κάταγμα
 • Εξαρθρήμα ώμου
 • Παγωμένος ώμος
 • Αρθρίτιδα του ώμου (οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδής αρθρίτιδα κ.λπ.)
 • Προβλήματα στον αυχένα όπως πρόπτωση δίσκου ή αρθρίτιδα μπορεί να προκαλέσουν ακτινοβολία του πόνου στον ώμο.

Δεν απαιτούν όλες αυτές οι καταστάσεις χειρουργική επέμβαση, αλλά πολύ συχνά η ελάχιστα επεμβατική αρθροσκοπική χειρουργική μπορεί να σας προσφέρει πολλαπλά οφέλη.

Πώς μπορεί να σας βοηθήσει ένας Ορθοπαιδικός;

Δεδομένου ότι πολλές ασθένειες του ώμου έχουν αλληλοεπικαλυπτόμενα συμπτώματα, είναι σημαντικό να γνωρίζετε την ακριβή αιτία του πόνου. Ο ορθοπαιδικός κάνει μια ενδελεχή κλινική εξέταση για να κάνει μια ακριβή διάγνωση και επομένως να αρχίσει τη σωστή θεραπεία. Αρχικά, η συντηρητική θεραπεία δοκιμάζεται για τα περισσότερα προβλήματα και τα καλά νέα είναι ότι λειτουργεί σε πολλούς ασθενείς.

Περιλαμβάνει συνήθως συνδυασμό ανάπαυσης, τροποποίησης της δραστηριότητας, λήψη παυσίπονων από το στόμα, φυσικοθεραπείας και ασκήσεων. Εάν ο πόνος δεν ανταποκρίνεται σε αυτές τις θεραπείες, το πρόβλημα μπορεί να διορθωθεί με μια ελάχιστα επεμβατική αρθροσκοπική χειρουργική επέμβαση στον ώμο.

Σήμερα, ακόμη και οι πιο περίπλοκες επεμβάσεις ώμου μπορούν να πραγματοποιηθούν με μια ελάχιστα επεμβατική αρθροσκοπική τεχνική με χρήση μικρών τομών που οδηγεί σε λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο, ελάχιστη παραμονή στο νοσοκομείο, λιγότερους κινδύνους, ταχύτερη ανάρρωση και πρώιμη επιστροφή στην κανονική ζωή.

Αρθροσκόπηση Ώμου

Η αρθροσκοπική χειρουργική αποτελεί αναμφισβήτητα μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις  στην ορθοπεδική τα τελευταία χρόνια. Επιτρέπει στους χειρουργούς να αποφύγουν μια επεμβατική, ανοιχτή πράξη, η οποία συνήθως περιλαμβάνει μεγάλες χειρουργικές τομές και μακριά ανάρρωση. Η αρθροσκοπική χειρουργική αποτελεί μια επαναστατική καινοτομία που επιτρέπει στους γιατρούς να διαγνώσουν και ταυτόχρονα να θεραπεύσουν τη βλάβη των μαλακών ιστών στις αρθρώσεις σας.

Ο εξειδικευμένος Ορθοπαιδικός Χειρουργός – Αθλητίατρος Απόστολος Σταθέλλης διαθέτει ειδίκευση και πολυετή πείρα όσον αφορά στην αρθροσκόπηση. Εκπαιδεύτηκε και εργάστηκε ως επιμελητής επί 8 χρόνια στα πλέον εξειδικευμένα κέντρα αρθροσκοπικής χειρουργικής στην Γερμανία, ώστε να μπορεί να προσφέρει στους ασθενείς τη λιγότερο επεμβατική και ταυτόχρονα πιο αποτελεσματική χειρουργική επέμβαση.

Εάν ταλαιπωρήστε από χρόνιο πόνο στον ώμο τα καλά νέα είναι ότι η αρθροσκοπική χειρουργική είναι η ιδανική επέμβαση για την άρθρωση του ώμου και την εξάλειψη των συμπτωμάτων σας.

Πώς η αρθροσκόπηση έχει πολλαπλά οφέλη στην αποκατάσταση του ώμου σας

Το πρώτο πράγμα που αναζητείται όταν εξετάζεστε από τον Ορθοπαιδικό Χειρουργό – Αθλητίατρο Απόστολο Σταθέλλη με πόνο στον ώμο είναι να ερευνήσει και να ανακαλύψει την πηγή του πόνου. Εκτός από την κλινική εξέταση που μας δίνει μία πρώτη εικόνα του προβλήματος, απαιτείται συνήθως υπερηχογραφικός έλεγχος, ο οποίος εκτελείται στο χώρο του ιατρείου, μαγνητική τομογραφία (MRI) και ακτινογραφίες για να λάβουμε μια πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει στον ώμο σας.

Η αρθροσκόπηση μας επιτρέπει αναίμακτα και μέσα σε ελάχιστο χρόνο να εισάγουμε μια μικροσκοπική κάμερα στην άρθρωση του ώμου ώστε να μπορούμε να δούμε ακριβώς που είναι η βλάβη των ιστών, πόσο εκτεταμένη είναι και τι πρέπει να γίνει στη συνέχεια για να διορθωθεί. Τις περισσότερες φορές αυτό που ανακαλύπτουμε με τη βοήθεια της εικόνας της κάμερας είναι κάτι που ταυτόχρονα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και να διορθώσουμε. Αφήνοντας την κάμερα στη θέση της για να μας καθοδηγήσει, κάνουμε επιπλέον μία δεύτερη μικροσκοπική τομή (περίπου 0,5 εκατοστού) για την είσοδο των εργαλείων και την πραγματοποίηση της επέμβασης. Με αυτήν την εκπληκτικά ελάχιστα επεμβατική προσέγγιση μπορούμε να διορθώσουμε ρήξεις τενόντων και συνδέσμων, τη ρήξη του επιχειλίου χόνδρου καθώς και τη χονδροπάθεια.

Περισσότεροι λόγοι για να επιλέξετε την αρθροσκόπηση

Σαφώς, η αρθροσκόπηση προσφέρει μια πιο βελτιωμένη προσέγγιση στη χειρουργική του ώμου από την παραδοσιακή ανοιχτή χειρουργική. Το μικρό μέγεθος της τομής δεν είναι το μόνο πλεονέκτημα. Η αρθροσκόπηση του ώμου σημαίνει επίσης:

 • Λιγότερη βλάβη στους ιστούς
 • Μειωμένος πόνος
 • Μικρότερη πιθανότητα μόλυνσης
 • Ελάχιστη έως καθόλου απώλεια αίματος
 • Ταχύτερος χρόνος αποθεραπείας

Είμαι κατάλληλος για χειρουργική επέμβαση στον ώμο;

Η χειρουργική επέμβαση του ώμου συστήνεται σε ασθενείς με επίμονο πόνο στον ώμο ή μειωμένη κίνηση. Σε ασθενείς με τραυματισμό του ώμου στους οποίους οι συντηρητικές θεραπείες δεν έφεραν την αναμενόμενη βελτίωση συστήνεται επίσης χειρουργική επέμβαση για τη διόρθωση της βλάβης.

Πώς να προετοιμαστείτε για χειρουργική επέμβαση;

Πριν από τη χειρουργική επέμβαση, ενημερώστε το γιατρό σας για τις ασθένειες σας και τα επίμονα προβλήματα υγείας (άσθμα, διαβήτη, αναιμία, υψηλή αρτηριακή πίεση κ.λπ.) ή για τυχόν προηγούμενες χειρουργικές επεμβάσεις. Αναφέρετε επίσης όλα τα φάρμακα, τα σκευάσματα βιταμινών και τα συμπληρώματα που παίρνετε τακτικά, τις ποσότητες τους και το πόσο συχνά τα λαμβάνετε. Επιπλέον, αναφέρετε τυχόν προηγούμενες αλλεργικές αντιδράσεις που μπορεί να είχατε σε φάρμακα ή αναισθητικά.

Τι πρέπει να κάνω μετά την επέμβαση στον ώμο;

Μετά την επέμβαση τοποθετείται ένας νάρθηκας – ανάρτηση ώμου – στο χέρι σας για λίγες μέρες ο οποίος βοηθά στη μείωση του πόνου. Μετά την αφαίρεση του νάρθηκα ξεκινά η αποκατάσταση, η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο στο να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες το συντομότερο δυνατό.

Δεδομένου ότι κάθε ασθενής είναι ξεχωριστός και κάθε χειρουργική αντιμετώπιση είναι εξατομικευμένη ο συνολικός χρόνος αποκατάστασης ποικίλλει από άτομο σε άτομο. Ο έλεγχος παρακολούθησης πραγματοποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα συνήθως ανά εβδομάδα για τις πρώτες 6 εβδομάδες μετά την επέμβαση.

Leave a Reply

Έχετε πόνο στον ώμο σας αλλά προσπαθείτε να τον αγνοείτε; Θα αναλύσουμε τους λόγους για τους οποίους πρέπει να φροντίσετε να διορθωθεί το πρόβλημα. Είναι εύκολο κανείς να προσπαθεί να αγνοεί τις ενοχλήσεις της άρθρωσης του ώμου κατά τη διάρκεια της μέρας όσο αυτές δεν είναι έντονες. Ωστόσο, η άρθρωση του ώμου είναι η άρθρωση με το μεγαλύτερο εύρος κίνησης  και αυτό την κάνει ταυτόχρονα ευάλωτη σε αστάθεια και τραυματισμούς.

Η άρθρωση του ώμου είναι ένα πολύπλοκο σύστημα οστών, τενόντων, συνδέσμων και μυών. Η φλεγμονή των τενόντων (τενοντίτιδα), οι ρήξεις του στροφικού πετάλου, ένα σπασμένο οστό (κάταγμα), ο παγωμένος ώμος ή ο εκφυλισμός του χόνδρου (αρθρίτιδα) μπορεί να είναι αιτία πόνου στον ώμο. Ωστόσο, ο πόνος που εμφανίζεται στην περιοχή του ώμου μερικές φορές απαιτεί επείγουσα ιατρική περίθαλψη.

Πότε πρέπει να αναζητήσουμε επείγουσα ιατρική φροντίδα για τον πόνο στον ώμο;

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε και να σκιαγραφήσουμε πότε ο πόνος στον ώμο αποτελεί επείγουσα ιατρική κατάσταση. Αυτό μπορεί να συμβεί μετά από ένα σημαντικό τραυματισμό (πτώση ή ατύχημα) όταν νιώθετε έντονο πόνο, αδυναμία ανύψωσης του βραχίονα, γενικότερα περιορισμό της κίνησης, ξαφνικό πρήξιμο γύρω από τον ώμο ή ορατή παραμόρφωση της περιοχής. Πόνο στον αριστερό ώμο που να προκαλέσει και κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα με την κλασσική ακτινοβολία του πόνου στον αριστερό βραχίονα ή ωμοπλάτη, ενδεικτικό καρδιακής προσβολής. Αυτό συνοδεύεται συνήθως και από συμπτώματα όπως το σφίξιμο στο στήθος και η δυσκολία στην αναπνοή.

Πότε πρέπει να δούμε έναν εξειδικευμένο Ορθοπαιδικό για τον πόνο στον ώμο;

Ο πόνος στον ώμο σε νεαρούς ασθενείς προκαλείται συνήθως μετά από έναν σημαντικό τραυματισμό κατά τη διάρκεια της άθλησης, μια πτώση ή ένα ατύχημα με αυτοκίνητο. Σε ηλικιωμένους ασθενείς μπορεί να είναι μέρος της εκφυλιστικής διαδικασίας και συχνά αποκαλείται ως «πόνος της ηλικίας». Ωστόσο, είναι ιδανικό να συμβουλευτείτε έναν ειδικό Ορθοπαιδικό Αθλητίατρο εάν ο πόνος δεν υποχωρήσει αυτόματα εντός 4 εβδομάδων από την έναρξη ή εντός 6-8 εβδομάδων μετά από την έναρξη φυσικοθεραπείας.

Αυτό συμβαίνει επειδή ορισμένα προβλήματα στον ώμο είναι δυνατόν να επιδεινωθούν προοδευτικά χωρίς θεραπεία.

Λόγοι που πονάει ο ώμος σας

Εάν είχατε κάποιο ατύχημα ή χτυπήσατε κατά την διάρκεια της άθλησης, πιθανότατα γνωρίζετε ακριβώς γιατί πονάει ο ώμος σας. Παρ’ όλα αυτά πολλοί άνθρωποι, μπορεί να έχουν ανεξήγητο πόνο. Μια απότομη και λάθος κίνηση είναι δυνατόν να αποτελεί την έναρξη του προβλήματος και των συμπτωμάτων στην περίπλοκη άρθρωση του ώμου σας.

Συνήθεις αιτίες πόνου στον ώμο

Ακολουθούν μερικές από τις κοινές αιτίες πόνου στον ώμο, όπως:

Δεν απαιτούν όλες αυτές οι καταστάσεις χειρουργική επέμβαση, αλλά πολύ συχνά η ελάχιστα επεμβατική αρθροσκοπική χειρουργική μπορεί να σας προσφέρει πολλαπλά οφέλη.

Πώς μπορεί να σας βοηθήσει ένας Ορθοπαιδικός;

Δεδομένου ότι πολλές ασθένειες του ώμου έχουν αλληλοεπικαλυπτόμενα συμπτώματα, είναι σημαντικό να γνωρίζετε την ακριβή αιτία του πόνου. Ο ορθοπαιδικός κάνει μια ενδελεχή κλινική εξέταση για να κάνει μια ακριβή διάγνωση και επομένως να αρχίσει τη σωστή θεραπεία. Αρχικά, η συντηρητική θεραπεία δοκιμάζεται για τα περισσότερα προβλήματα και τα καλά νέα είναι ότι λειτουργεί σε πολλούς ασθενείς.

Περιλαμβάνει συνήθως συνδυασμό ανάπαυσης, τροποποίησης της δραστηριότητας, λήψη παυσίπονων από το στόμα, φυσικοθεραπείας και ασκήσεων. Εάν ο πόνος δεν ανταποκρίνεται σε αυτές τις θεραπείες, το πρόβλημα μπορεί να διορθωθεί με μια ελάχιστα επεμβατική αρθροσκοπική χειρουργική επέμβαση στον ώμο.

Σήμερα, ακόμη και οι πιο περίπλοκες επεμβάσεις ώμου μπορούν να πραγματοποιηθούν με μια ελάχιστα επεμβατική αρθροσκοπική τεχνική με χρήση μικρών τομών που οδηγεί σε λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο, ελάχιστη παραμονή στο νοσοκομείο, λιγότερους κινδύνους, ταχύτερη ανάρρωση και πρώιμη επιστροφή στην κανονική ζωή.

Αρθροσκόπηση Ώμου

Η αρθροσκοπική χειρουργική αποτελεί αναμφισβήτητα μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις  στην ορθοπεδική τα τελευταία χρόνια. Επιτρέπει στους χειρουργούς να αποφύγουν μια επεμβατική, ανοιχτή πράξη, η οποία συνήθως περιλαμβάνει μεγάλες χειρουργικές τομές και μακριά ανάρρωση. Η αρθροσκοπική χειρουργική αποτελεί μια επαναστατική καινοτομία που επιτρέπει στους γιατρούς να διαγνώσουν και ταυτόχρονα να θεραπεύσουν τη βλάβη των μαλακών ιστών στις αρθρώσεις σας.

Ο εξειδικευμένος Ορθοπαιδικός Χειρουργός – Αθλητίατρος Απόστολος Σταθέλλης διαθέτει ειδίκευση και πολυετή πείρα όσον αφορά στην αρθροσκόπηση. Εκπαιδεύτηκε και εργάστηκε ως επιμελητής επί 8 χρόνια στα πλέον εξειδικευμένα κέντρα αρθροσκοπικής χειρουργικής στην Γερμανία, ώστε να μπορεί να προσφέρει στους ασθενείς τη λιγότερο επεμβατική και ταυτόχρονα πιο αποτελεσματική χειρουργική επέμβαση.

Εάν ταλαιπωρήστε από χρόνιο πόνο στον ώμο τα καλά νέα είναι ότι η αρθροσκοπική χειρουργική είναι η ιδανική επέμβαση για την άρθρωση του ώμου και την εξάλειψη των συμπτωμάτων σας.

Πώς η αρθροσκόπηση έχει πολλαπλά οφέλη στην αποκατάσταση του ώμου σας

Το πρώτο πράγμα που αναζητείται όταν εξετάζεστε από τον Ορθοπαιδικό Χειρουργό – Αθλητίατρο Απόστολο Σταθέλλη με πόνο στον ώμο είναι να ερευνήσει και να ανακαλύψει την πηγή του πόνου. Εκτός από την κλινική εξέταση που μας δίνει μία πρώτη εικόνα του προβλήματος, απαιτείται συνήθως υπερηχογραφικός έλεγχος, ο οποίος εκτελείται στο χώρο του ιατρείου, μαγνητική τομογραφία (MRI) και ακτινογραφίες για να λάβουμε μια πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει στον ώμο σας.

Η αρθροσκόπηση μας επιτρέπει αναίμακτα και μέσα σε ελάχιστο χρόνο να εισάγουμε μια μικροσκοπική κάμερα στην άρθρωση του ώμου ώστε να μπορούμε να δούμε ακριβώς που είναι η βλάβη των ιστών, πόσο εκτεταμένη είναι και τι πρέπει να γίνει στη συνέχεια για να διορθωθεί. Τις περισσότερες φορές αυτό που ανακαλύπτουμε με τη βοήθεια της εικόνας της κάμερας είναι κάτι που ταυτόχρονα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και να διορθώσουμε. Αφήνοντας την κάμερα στη θέση της για να μας καθοδηγήσει, κάνουμε επιπλέον μία δεύτερη μικροσκοπική τομή (περίπου 0,5 εκατοστού) για την είσοδο των εργαλείων και την πραγματοποίηση της επέμβασης. Με αυτήν την εκπληκτικά ελάχιστα επεμβατική προσέγγιση μπορούμε να διορθώσουμε ρήξεις τενόντων και συνδέσμων, τη ρήξη του επιχειλίου χόνδρου καθώς και τη χονδροπάθεια.

Περισσότεροι λόγοι για να επιλέξετε την αρθροσκόπηση

Σαφώς, η αρθροσκόπηση προσφέρει μια πιο βελτιωμένη προσέγγιση στη χειρουργική του ώμου από την παραδοσιακή ανοιχτή χειρουργική. Το μικρό μέγεθος της τομής δεν είναι το μόνο πλεονέκτημα. Η αρθροσκόπηση του ώμου σημαίνει επίσης:

Είμαι κατάλληλος για χειρουργική επέμβαση στον ώμο;

Η χειρουργική επέμβαση του ώμου συστήνεται σε ασθενείς με επίμονο πόνο στον ώμο ή μειωμένη κίνηση. Σε ασθενείς με τραυματισμό του ώμου στους οποίους οι συντηρητικές θεραπείες δεν έφεραν την αναμενόμενη βελτίωση συστήνεται επίσης χειρουργική επέμβαση για τη διόρθωση της βλάβης.

Πώς να προετοιμαστείτε για χειρουργική επέμβαση;

Πριν από τη χειρουργική επέμβαση, ενημερώστε το γιατρό σας για τις ασθένειες σας και τα επίμονα προβλήματα υγείας (άσθμα, διαβήτη, αναιμία, υψηλή αρτηριακή πίεση κ.λπ.) ή για τυχόν προηγούμενες χειρουργικές επεμβάσεις. Αναφέρετε επίσης όλα τα φάρμακα, τα σκευάσματα βιταμινών και τα συμπληρώματα που παίρνετε τακτικά, τις ποσότητες τους και το πόσο συχνά τα λαμβάνετε. Επιπλέον, αναφέρετε τυχόν προηγούμενες αλλεργικές αντιδράσεις που μπορεί να είχατε σε φάρμακα ή αναισθητικά.

Τι πρέπει να κάνω μετά την επέμβαση στον ώμο;

Μετά την επέμβαση τοποθετείται ένας νάρθηκας – ανάρτηση ώμου – στο χέρι σας για λίγες μέρες ο οποίος βοηθά στη μείωση του πόνου. Μετά την αφαίρεση του νάρθηκα ξεκινά η αποκατάσταση, η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο στο να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες το συντομότερο δυνατό.

Δεδομένου ότι κάθε ασθενής είναι ξεχωριστός και κάθε χειρουργική αντιμετώπιση είναι εξατομικευμένη ο συνολικός χρόνος αποκατάστασης ποικίλλει από άτομο σε άτομο. Ο έλεγχος παρακολούθησης πραγματοποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα συνήθως ανά εβδομάδα για τις πρώτες 6 εβδομάδες μετά την επέμβαση.

CALL US
CONTACT US