Ο ορθοπαιδικός-χειρουργός και αθλητίατρος Σταθέλλης Απόστολος γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε το 2001 από το 57ο Λύκειο Αθηνών με βαθμό απολυτηρίου 19,3/20. Μετά από πανελλήνιες εξετάσεις εισήχθη το 2001 στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από το οποίο αποφοίτησε το 2007 με βαθμό πτυχίου ῞ΑΡΙΣΤΑ῞. Το 2008 ολοκλήρωσε τη 12μηνη στρατιωτική του θητεία ως ιατρός στο Στρατό Ξηράς.

Από το 2009 έως και το 2012 εκπαιδεύτηκε για 4 χρόνια στην κλινική Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας στο νοσοκομείο Bethanien του Moers στη Γερμανία με διευθυντή τον Dr. med. Christoph Chylarecki. Από το 2012 έως το 2015 συνέχισε την εκπαίδευση της ιατρικής ειδικότητας της Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας στην Sportklinik-Stuttgart στη Γερμανία (ένα από τα μεγαλύτερα ιατρικά κέντρα αρθροσκόπησης και χειρουργικής αποκατάστασης της Γερμανίας) με διευθυντές τους Dr. med. Ulrich Becker, Prof. Dr. med. habil. Johannes Beckmann, Priv. Doz. Dr. med. Mauch και Dr. med. Raymond Best. Το Δεκέμβριο του 2015 απέκτησε κατόπιν εξετάσεων τον τίτλο ειδικότητας της Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας ῞Facharzt für Orthopädie und Unfallchirurgie῞ από τον ιατρικό σύλλογο Βάδης-Βυρτεμβέργης. Από το 2015 μέχρι και το Δεκέμβριο του 2016 εργάστηκε ως επιμελητής στην Sportklinik-Stuttgart αποκτώντας επιπλέον χειρουργικές εμπειρίες και ικανότητες κυρίως στην αρθροσκοπική χειρουργική ώμου, γόνατος, αγκώνα και ποδοκνημικής καθώς και στην αντιμετώπιση των αθλητικών κακώσεων.

Το 2016 έλαβε κατόπιν εξετάσεων τον τίτλο εξειδίκευσης της Αθλητιατρικής από τον ιατρικό σύλλογο Βάδης-Βυρτεμβέργης καθώς και τον τίτλο AGA-Arthroskopeur από την AGA-Society for Arthroscopy and Joint Surgery τηρώντας όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις (συμπεριλαμβανομένου και του απαραίτητου αριθμού χειρουργείων). Το 2015 ολοκλήρωσε κατόπιν εξετάσεων την εκπαίδευσή του στην υπερηχογραφία του μυοσκελετικού συστήματος.

Τον Οκτώβριο του 2016 ανακηρύσσεται Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Ούλμ της Γερμανίας με βαθμό ῞Λίαν καλώς῞ για την εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής με τίτλο ῞Periarticular injections with continuous perfusion of local anaesthetics provide better pain relief and better function compared to femoral and sciatic blocks after TKA: a randomized clinical trial῞.

Από το 2013 έως και το 2016 διετέλεσε υπεύθυνος ιατρός της ομάδας αμερικάνικου ποδοσφαίρου Crusaders Albershausen.  Το Νοέμβριο του 2013 καθώς και το Νοέμβριο του 2014 ήταν υπεύθυνος ιατρός στα Παγκόσμια κύπελλα ενόργανης γυμναστικής (DTB Pokal), τα οποία έλαβαν μέρος στη Στουτγκάρδη.

Είναι μέλος των ακόλουθων επιστημονικών εταιρειών και συλλόγων:

  • AGA-Society for Arthroscopy and Joint Surgery
  • ΕΑΕ- Ελληνική Αρθροσκοπική Εταιρεία
  • AO Trauma
  • ESSKA
  • Ιατρικός Σύλλογος Βόρειας Ρηνανίας (Γερμανία): 2009-2012
  • Ιατρικός Σύλλογος Βάδης-Βυρτεμβέργης (Γερμανία): 2012-2016
  • Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών : 2017-σήμερα
ARTHROSCOPY ASSOCIATION
CALL US
CONTACT US